Schneider weisse TAP11

Georg I. Schneider 1872-ben kapta meg a búza sör előállításának jogát (az első köznép, akinek ezt a kiváltságot megadták), ettől az évszámtól mérten létezik a márka. Napjainkban nyílt kádas erjesztéssel készítik söreiket, melyeket a palackban erjesztenek tovább, szám szerint 10 fajta főzetről beszélhetünk. TAP1-től TAP7ig, majd TAP11 a mai nap története, végül TAP X és Aventinus Eisbock. Kupak történelmébe eddig négyen írták be magukat, a maival öten, miszerint TAP5,TAP6, TAP7, a mai TAP11 és Aventinus Eisbock. A leírás folyamán mind kupakjuk mind címkéjük megmutatkozik.


Ismerős illatképével üdvözöl. Klasszikus és könnyed, némi változatosságot írva. Édes hatása csak a távoli horizont sziluettjét színezi meg. Savanykás mely jellegzetes része a búza sör illatának mind ízének, de jelen esetben ő áll a karmesteri pulpituson. Üdítő s nem fanyar, vékony gabonás árnyékkal édes háttérrel. 







Kitöltve narancssárga színekbe öltözik, sötétebb árnyalatok irányába hajolva mely erősen opálos képet mutat szűretlen világából adódóan. Habkoronája hófehér, fokozatosan illanó pazar rétege.


Kellemesen beállított pezsgésébe, vékony savasság gyorsan múló hatása íródik. A korty nyitányában már jól érződik savanykás ízvilága, s haladva a történet mélyének olvasatába gabonás hatások is érkeznek. 


Túl a korty felén még mindig savanykás az irány, de akár csak illatában itt is üdítő szerepet játszik. Majd fokozatosan a búza klasszikus világa kezd körvonalazódni.


Végjátékában minden adott ehhez, egy kis csavarral. Miszerint édes jegyeit nem tolja az ízvilág frontvonalára, finom támogatóként a háttérben marad. Így biztosít bőven helyet a savanykás jegyek vezényletének.


Végül lecsengésében megegyezést mutat az előző mondatban írottakkal, és hosszan fakuló ízekkel kényeztet távozásában.

Majd egy kis történelmi montázs, négy kupak majd négy címke összevont képében.

Száz kettőtől száz ötig volt szerencsém elfogyasztani az említett nedűket.


Aztán a jövőbe tekintve, ismét egy kupak alóli szisszenet írja majdan a folytatást.

Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
3.3% V/V
0.5L
Németország


   

Megjegyzések